Resor

Hemma bra men borta bäst....

 

Ja kanske inte alltid men ibland. Vi har fantastiskt fina stigar här hemma men visst är det roligt med lite omväxling både när det gäller stigar, vyer och allt annat som tillkommer på en resa. Aktuellt just nu:    

 

ENDUROCAMP FÖR TJEJER

 

OROBIEBERGEN, NORRA ITALIEN

 

18-22 Maj 2019 (5 DAGAR)

I år har vi fått till ett unikt tillfälle som gör att vi kan erbjuda ett riktigt mtbträningsläger med proffsinstruktör i en fantastisk miljö i de norra Italienska bergen, bara för tjejer.

 

Träningslägret vänder sig till dig som har cyklat mtb ett tag och gillar att utvecklas och utmanas vidare på cykeln. Nu har du chansen att göra det tillsammans med en massa likasinnade tjejer/kvinnor.

Du gillar troligen när det går nedför och kanske har du testat någon bikepark i Sverige eller utomlands, startar något endurorace, varit på något enduroläger för tjejer eller cyklat i alperna förut. Syftet är att vi tjejer ska kunna peppa varandra till att våga utvecklas mer på stigen men också att vi ska kunna känna oss trygga med att ingen kollar snett om man vill köra "safe" på ett ställe för att undvika skador och olyckor.

 

Vi är oerhört glada att kunna koppla instruktören Davide till denna EnduroCamp med Kraftbolaget Outdoor och SarasItaly och välkomnar dig ner till en intensiv och mycket givande träningshelg full med cykling, god mat, cykelkaffe och våra utmanande berg och charmiga byar!

 

Davide Bozza - 34 år, professionell e-endurocyklist sedan 2010, instruktör, mekaniker och tränare. Det blev en stor succse för tränaren under World Cup 2016 och den vinnande junior-tjejen Alessia Missiaggia, Team Bike Zone.

Själv har han varit Top 10 rankad i Italien, e-enduro series under flera år och senast 2017 tog han en fin andra plats i totalserien!

 

Davide har flertalet tränaruppdrag för professionella cyklister i Europa. Han är ägare och teammanager för Bike Zone E-italy, sponsrad av GTbikes, Oneal Europe och Marzocchi/Fox.

 

 

Följ gärna Davide via instagram @Bikezoneitaly

 

 

PROGRAM

 

Dag 1. Ankomst Bergamo, Valle Brembana och den lilla bergsbyn Branzi. Vi bor på charmiga B&B villa Chiara. Hotellet är nyrenoverat och har stora rum med 2-4 bäddar och en härlig relaxavdelning med pool, bastuar och varma sängar för skön avkoppling.

Byn Branzi, placerad mellan de magiska bergen, ger oss lokal mat och dryck på trevliga restauranger. Vi träffas på kvällen och äter välkomstmiddag samt pratar om dagarna som kommer.

Mat som ingår: Välkomstmiddag med dryck

 

Dag 2. Idag ansluter guider och vår instruktör Davide Bozza. Vi startar i Branzi på vår teknikbana, ställer in våra cyklar, Specialized Levo, 2019 års modell. Vi varvar dagen med teknik och cykling och avslutar med gemensam middag.

Mat som ingår: Frukost, kvällsmiddag med dryck

 

Dag 3. Idag startar vi med att ta med cyklarna på vår Shuttle och åka iväg upp i bergen. På väl vald enduroslinga kommer vi att nöta teknik och träna kurvor, nerfarter och allt som hör till. Vi pausar för god lunch på lokal resturangen och avslutar med ett eftermiddagspass. Återvänder till Branzi och avslutar dagen och tackar Davide för de intensiva dagarna med en gemensam middag.

Mat som ingår: Frukost, kvällsmiddag med dryck

 

Dag 4. Ytterligare en dags cykling i bergen, men idag är det ren njutning! Långa utförslöpor, tekniska knixigheter och utmaningar innan vi landar nere i byarna för lunch. Ta dagen som den kommer och vi väljer ut härligt utmanande slingor för att avrunda er resa. Trötta landar vi i Branzi för en aperitivo och en stund på hotellets relaxavdelning innan vi äter gemensam avslutningsmiddag.

Mat som ingår; Frukost, kvällsmiddag med dryck

 

Dag 5. Idag är det avresa från Branzi till Bergamo där vi gott och väl hinner med en trevlig lunch, promenad i gamla stan och lite shopping. Väskorna kan lämnas in vid centralen dit ni får transfer på morgonen. Från stationen går sedan lokalbussen ut till flygplatsen, Orio al Serio, ca 10 min. (Avresa ca 15.30) Flight mot Göteborg är beräknad till kl 17.15.

Mat som ingår; Frukost

 

Ingår i priset;

* Transfer från Bergamo Orio al Serio, flight Göteborg. (Övriga flygplatser, Linate / Malpensa, eller andra tider +50.00 €)

* Transfer till Bergamo på avresedagen, för en skön dag i stan med lunch.

* Boende 4 nätter i 2-4 bäddsrum, Villa Chiara, Branzi. (enkelrumstillägg 4 nätter, 120.00 €)

* Instruktör Davide Bozza, 2 dagar

* MTB-guider, shuttelservice för alla dagar och utflykter

* Hyrcykel, Specialized Levo 2019, 3 dagar

* Mat enligt program

* Svensk reseledare & MTB cyklist  (Sara)och självklart Helena från Kraftbolaget =)

 

Pris: 10.595.-

 

 

 

Kraftbolaget

 

Vi brinner för mtb och finns i Kungsbacka, Göteborg, Stenungsund men rör oss i hela Sverige och i bland även utomlands där det finns bra cykling

 Email: helena@kraftbolaget.nu

 

 

 Phone:  +46 (0) 768 95 85 50

 Email: kajsa@kraftbolaget.nu

 

 

 Phone:  +46 (0) 733 14 00 78

Följ oss gärna


@kraftbolaget_outdoor_events @mtbtjejerswe